Двете надпревари от сезон 2020 във Формула 1 в Бахрейн ще се проведат при практически празни трибуни. Те са планирани за 29 ноември и 6 декември. Местните власти взеха решението да не допускат фенове заради развитие разпространението на COVID-19. Те все пак позволиха ограничен брой места на трибуните да бъдат предоставени на бахрейнски медицински работници, „за да отбележим невероятният им принос и отдаденост в отговора на пандемията“.

Директорът на Бахрейн Интернешънъл Съркюит шейх Салман бин Иса ал Халифа заяви, че предстоящите две състезания ще са наистина необикновени.

„Тази година не сме в състояние да посрещнем феновете. Удовлетворени сме обаче от възможността да отбележим куража и усилията на здравните си работници от първа линия. Решени сме да направим шоу за стотиците милиони, които ще гледат от безопасността на домовете си по света“, допълни той.

Плановете за зрители на някои от състезанията, включени в тазгодишния шампионат, се провалиха в последния момент заради рязко повишеното разпространение на коронавируса. В Италия например властите забраниха достъпа на публика броени дни преди състезанието на пистата Имола.