Трикратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън беше най-бърз и във втората тренировка преди Гран При на Азербайджан- първо в историята състезание в тази страна.

Директорът на състезанието Чарли Уайтинг и други хора от управата на Формула 1 прекараха доста време в уточняване на детайли по трасето, което е обратно на часовниковата стрелка в стария град на Баку около морския бряг на Каспийско море.

Квалификациите за поддържащите серии GP 2 бяха отменени и пилотите от Формула 1 бяха инструктирани да внимават в някои от секторите на пистата, като на шест места бордюрите не бяха достатъчно удобни. И телевизионните камери показаха, че наистина болидите минават отгоре.

Британецът се адаптира най-лесно в новата обстановка и спечели с време 1 минута, 44.223 секунди, като изпревари съотборника си Нико Розбергс време 1:44.913. Розберг, който остана втори и в двете сесии днес, в последните 20 минути от сесията изостана заради липса на мощност. Трети се нареди мексиканецът Серхио Перес от Форс Индия, чийто резултат е 1:45.336. След него са Валтери Ботас, Нико Хюлкенберг и Карлос Сайнц-младши./БТА