Дебютантът в редиците на Макларън през 2019 година – Ландо Норис, заяви, че в хода на целия сезон от Формула 1 ще прекрати употребата на алкохол. Младият британец се надява, че тази мярка ще повиши драстично представянето му.

19-годишният Норис е сочен за една от потенциалните звезди за в бъдеще и се наслаждава на силно начало в най-касовата автомобилна надпревара на планетата. Като се има предвид, че колата на Макларън отново не може да мине за особено конкурентна, Норис успя да стигне до Q3 в изминалите две квалификации, както и взе 6-о място в Бахрейн.

Талантът обясни пред „Ауто Мотор унд Шпорт”, че не е отпразнувал тези постижения по типичния начин. „Имаше няколко питиета, но не и алкохол”, призна Норис. „Искам да остана далеч от него през тази година. Това е моят шанс във Формула 1 и трябва да се възползвам.”

„Няма да върша глупости и да рискувам кариерата си”, добави младокът.

Състезанието за Голямата награда на Китай - трети кръг за сезон 2019 във Формула 1 - ще се проведе в Шанхай на 14 април. Проследете свободните тренировки, квалификацията и самия старт чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.