Две ключови решения от света на Формула 1 станаха ясни днес. Първото е, че Гран При на Португалия ще се проведе със зрители, като това бе съобщено от местните власти. Надпреварата е от предпоследния 12-ти кръг за сезона. Тя ще се състои от 23 до 25 октомври на пистата “Аутодромо Алгарве” край Портимао.

Втората е, че правилникът на Формула 1 ще бъде изменен, за да може да има световен шампион в края. Според точка 2.4.3.b.II от международния спортен кодекс на ФИА, Гран При надпреварите трябва да бъдат проведени на поне три континента, за да може даден пилот да бъде обявен за световен шампион.

Припомняме, че поради пандемията от коронавирус в световен мащаб се отменят стартовете в САЩ, Канада, Мексико и Бразилия. Така единствените състезания ще останат в Европа (а евентуално и в Азия). Това е и причината да бъде променено правилото - за да има световен шампион.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.