Валтери Ботас е убеден, че може да се бори с Люис Хамилтън за титлата този сезон. Финландският пилот на Мерцедес спечели първия старт за годината и завърши втори в следващия, в който победата взе съекипникът му.

„Във всеки спорт и особено във Формула 1, която е доста специална дисциплина, е лесно да се усъмниш в себе си. За момента обаче аз нямам причина за такова нещо. През годините намираш правилните начини да си върнеш увереността, вярата в себе си и в това, което правиш. Нямам причина да се съмнявам в уменията си“, обясни Ботас.

„Знам, че Люис направи силен уикенд. Свърши добра работа. Но аз знам на какво съм способен и уикендът преди това го показа. Чувствам подобрение в карането си в сравнение с миналата година. Ето защо съм уверен, че ще направим добра битка за шампионата тази година. Така че няма да позволя на един уикенд или дори на повече да ме повлекат надолу. Научил съм се. Ще продължа да се фокусирам върху работата и ще се подобрявам.“

Той допълни, че ще анализира представянето си в Гран при на Щайермарк.

„Трябва да проверя защото нещата се получиха малко по-трудно. Можеше да е добра битка с Люис. Но като се има предвид стартовата ми позиция, то ние като отбор извлякохме максимума. Благодарен съм на всички. Привилегия е да карам за този отбор. Разбира се, не съм 100% щастлив, защото не спечелих. Люис свърши прекрасна работа. А и още сме на ранен етап от сезона.“

Ботас отново се прибра у дома си в Монако след Гран при на Щайермарк.

Той публикува снимка в социалните мрежи как му взимат проба за коронавируса, с която предизвика доста критики. По принцип екипите се изолират в свои балони на пистите, като това е част от новите протоколи за безопасност. Валтери настоява, че е получил разрешение за пътуванията си, както е че винаги остава само с хората, с които е и на трасето – приятелката и треньора си.