Еди Джордан заяви, че би изгонил Люис Хамилтън ако бе на мястото на шефа на Даймлер заради отправени твърде високи изисквания към концерна от страна на седемкратния световен шампион. 72-годишнияат ирландец е предпочел да изкара зимата далеч от Европа и е в дома си в Кейптаун, Южна Африка. От там той сподели с немския уебсайт f1-insider.com какво мисли относно все още продължаващите преговори между Мерцедес и Люис Хамилтън.

„Очевидно двете страни не са съгласни по условията. Всичко, което чух, е, че Люис иска от Мерцедес повече, отколкото те са склонни да платят. Предполагам за това говорят, че иска дял от приходите и важна роля в компанията", заяви Джордан.

„Ако аз бях шеф на Даймлер, щях да го изгоня. Или кара при твоите условия, или си тръгва. Освен това бих му повторил онова, което Бърни Екълстоун казал след смъртта на Аертон Сена. Бърни бе шокиран и тъжен като всички останали, но пръв си събра мислите и заяви: „Сега спрете да се оплаквате. Всеки е заменим.“. Люис също би трябвало да го знае“, добави още той.