Шефът на Ферари Матиа Биното е на мнение, че новият болид SF1000 няма шансове да се бори за победа в първия старт от сезона в Мелбърн и всички трябва да се примирят с това становище. Има вариант това да е ход за заблуда на противника, но дори и така да бъде над отбора все още тежи напрежението от очакванията за шампионска титла.

Края на миналия сезон беше разочароващ, а зимните тестове не бяха никак удовлетворяващи. На всичко отгоре, заради тайното споразумение между Ферари и ФИА (относно разследването за легалността на миналогодишния им двигател) седемте отбора, които не са задвижвани от италиански двигател, заплашиха със съд. Сега се добавя и коронавируса, който може да донесе на италианския тим и логистични проблеми.

Според сайта „Motorsport“ Биното е написал писмо до екипа си да не таят надежди за първото състезание, а дори може би и за първите три старта. Според него все пак е възможно SF1000 да се подобри за новата надпревара в Нидерландия в началото на месец май.

"Мисля, че изоставаме повече в квалификационните симулации, отколкото при състезателните, и това е нещо, което трябва да анализираме и да вземем мерки" каза Биното.