Шефът на Ферари Матия Биното заяви, че новите технически правила на F1 са голяма възможност за Скудерията. Това трябва да позволи на тима от Маранело да се завърне на победния път след като не записа успех през 2020 и 2021.

Ферари не спестиха усилия в подобряването на представянето си миналата година. Италианците вложиха цялата тежест на инженерните си и човешки ресурси в болида за 2022.

„Това, което ще бъде важно за нас през тази година е да продължаваме да растем. Също така да намалим изоставането си от нашите директни съперници“, сподели Биното.

„Новите правила са ясна възможност. Надеждата на всеки е да бъде конкурентоспособен. Искаме да сме конкурентни и в позиция да печелим състезания. Ферари ще гони победи през 2022“.

„Това означава ли че имаме шансове да се борим за титлата? Ако погледна това днес, разликата все още твърде голяма. Но ние сме Ферари. Това е част от нашето ДНК. Важното е да сме способни да се борим за полпозишъна и победата в някои състезателни уикенди“.

„Това е нормалното последствие от непрекъснатия растеж в подобрение. Ще бъда разочарован, ако през 2022 не се представим на ниво“.

„В началото на сезона може би ще има разлика в конкурентоспособността на всеки автомобил. Това ще е заради начина, по който всеки автомобил е интерпретирал правилата и решенията за 2022. Важното за нас е да реагираме бързо на всяка слабост и да се справим с нея. Реакцията на екипа ще бъде от ключово значение“, завърши Матия Биното.