Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер обяви, че оттук до края на 2016 година тимът не планира други големи нововъведения по колата си. Британецът уточни, че фокусът пред инженери и механици вече изцяло е върху автомобила за следващия сезон.

За следващата кампания ще влязат в сила множество промени в правилника, което накара всички тимове да започнат подготовката си много по-рано от обикновено. Все пак заради дуела с Ферари за второто място при конструкторите Ред Бул ще продължи с леките ъпгрейди по колата.

„Имаме нови чаркове за Сингапур“, коментира Хорнер. „Сега целият завод е фокусиран върху 2017. Имаме нови части и елементи за настоящата кола, но нищо голямо.“

„Това е различен тип писта. Очакваме да бъдем по-силни. Надявам се да се доближим повече до Ферари и да ги затрудним повечко, отколкото успяхме на „Монца“. „Монца“ е трасе само за конски сили, с бавни завои и дълги прави. Сега се намираме в по-добра позиция в сравнение с тази отпреди 12 месеца. Имаме обаче още дълъг път, който да извървим“, допълни Хорнер.