Победителят в Гран При на Австралия - Карлос Сайнц, все още не се е договорил за това кой отбор ще подсили през следващия сезон във Формула 1, но пък интересът към него става все по-сериозен. Според списание Auto motor und sport, испанецът има амбиция да се бори за място в Ред Бул, Мерцедес и Астън Мартин, като амбиции за първите два тима има и Фернандо Алонсо, който сега е голямата звезда на Астън Мартин.

Смята се, че в Ред Бул се склонни да предпочетат Алонсо, ако Макс Верстапен реши да премине в Мерцедес. Също така се появи информация, че битката на Алонсо с Джордж Ръсел в Мелбърн, довела до катастрофата на британеца в последната обиколка, не е допаднала особено на шефовете на Мерцедес, но това най-вероятно са просто спекулации.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

На сцената обаче най-после излиза Ауди, като германската автомобилна марка ще има собствен заводски тим във Формула 1 от 2026-а година – днешният Заубер. Германците не крият интереса си към Сайнц, но също така нямат и намерение да го чакат вечно. Според информациите, срокът, в който Сайнц трябва да отговори на Ауди е средата на април.

В същото време се смята, че другият пилот на Ауди ще бъде Нико Хюлкенберг от Хаас, с когото вече дори са постигнали договорка.