Отборът на Астън Мартин се похвали с огромен спонсорски интерес след завръщането си във Формула 1 като конструктор за първи път от 1960 насам. Директорът на базирания в Силвърстоун тим Отмар Шафнауер обясни, че причина не е в привличането на Себастиан Фетел, а по-скоро в аурата и престижа на британския производител.

"Появиха се редица компании, които искат да бъдат част от нашето приключение във Формула 1. За нас като бранд е радващо, че успяхме да привлечем толкова много внинамие. Очевидно хората одобряват посоката, по която сме поели", заяви Шафнауер.

Отборът на Астън Мартин носеше имената Рейсинг Пойнт и Форс Индия в последните няколко години, но ребрандирането очевидно има отличен маркетингов ефект. Основен спонсор е американската технологична компания "Когнизант", а други големи рекламодатели са лидерите в киберсигурността "Сентинел" и безалкохолната бира "Перони Либера". Днес бе подписан и партньорски договор със софтуерната компания "НетАп".


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.