Ветеранът във Формула 1 - Фернандо Алонсо записа впечатляващ рекорд по време на неделното Гран при на Великобритания на пистата "Силвърстоун".
 
Испанецът счупи рекорда за най-много състезателни километри в историята. Алонсо, който на 29 юли ще стане на 41 години, вече има колосалните 92 642 километра в болид.
 
Постиженението му е наистина изумително. Само за справка - това е една четвърт от разстоянието между Земята и Луната, както и 2.3 пъти обиколката на нашата планета.
 
Това обаче не е единственият рекорд, който Алонсо държи във Формула 1. През юни той задмина Михаел Шумахер като пилотът с най-дълга кариера в този спорт. Постижението на Шуми бе 21 години, 3 месеца и 8 дни.
 
Алонсо и Шумахер бяха големи съперници по пистите, а в Гран при на Великобритания испанецът застана на старта срещу...сина на легендата - Мик.
 
"Дали се чувствам стар? Не мисля за това, щом още успявам да съм равностоен на момчета, които могат да са ми синове", сподели с усмивка Алонсо, който е двукратен световен шампион във Формула 1 от 2005 и 2006 година.