Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо вече приема за лично отношение от страна на ръководството на шампионата, че неговите радиокомуникация с бокса отново получи специално внимание.

По време на днешната квалификация за Гран При на Унгария испанският ветеран имаш разпалена дискусия с инженерите си в бокса относно това на кои гуми трябва да заложи отбора, за да прескочи Q2. Въпреки общите усилия двукратният световен шампион не можа да помръдне от 11-ото място и тъкмо с това бе свързано неговото недоволство.

Съперник сравни хленчещия Фернандо Алонсо с Неймар

Настроението му никак не се подобри, след като разбра, че въпросният разговор с бокса е влязъл в сигнала за международно излъчване. „Формула 1 Мениджмънт вече стават доста дразнещи с моите радиокомуникации”, заяви Алонсо. „Не знам какъв им е проблемът, че постоянно пускат моите разговори. Не знам какво не беше нормалното на проведената дискусия, след като в същото време условията на пистата се влошаваха.”

„Виждаш, че не можеше да подобриш резултата си, обсъждаш какви губи да сложиш и дали си струва още един пробег или не. Явноо това им е любимото ходи, така че им желая късмет”, тросна се Алонсо.

А ето как  протече въпросният разговор:

Боксът на Макларън: Фернандо, как смяташ, че трябва да постъпим – нов комплект интермедия или гуми за мокър асфалт? Нови интермедия или мокри?

Фернандо Алонсо:  Смятам, че трябва да се прибера в гаража и да видим какви са условията. Можем да излезем с гуми за мокър асфалт, но ако ще сме с 25 секунди по-бавни, то това ще е пробег за нищото. Трябва да подобрим тази 11-а позиция.

БМ: Окей, Фернандо. Ако направим така, ще имаме време… Ще ни остане време само за една бърза обиколка в самия край. Ще имаш само един опит.

ФА: Не знам, човече. Сложете каквато гума решите. Последният сектор (от трасето – б.р.) е просто невъзможен. Ако ще да ме качите върху ракета, пак ще сме си 11-и.