Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо даде поредният ясен знак, че през следващия сезон ще се впусне в „24-те часа на Льо Ман”. Испанецът ще участва в неделния тест за новаци в World Endurance Championship (WEC), който ще се проведе в Бахрейн.

Макларън протестира срещу WEC плановете на Алонсо

През тази година 36-годишният ветеран пропусна марковото Гран При на Монако, след като получи от Макларън разрешение да участва в Индианаполис 500. Макар да не успя да спечели в САЩ, Алонсо вече не крие аспирациите към т.нар. „тройна корона” – победи в Монако, Инди 500 и Льо Ман.

Вчера Тойота официално потвърди, че испанецът ще бъде част от техния отбор за Бахрейн, след като по-рано този месец посети заводите на японците в Германия, където проведе и сесия в симулатора.

Шефът на Алонсо: Той е все същото конкурентно животно

„Ние се вълнуваме много, че Фернандо ще тества нашия автомобил”, каза президентът на отбора Хисатаке Мурата. „Когато той ни посети в Кьолн, всички, които се срещнахме с него, усетихме неговите ентусиазъм и страст към спорта. Той е истински състезател.”

„Ние ще уважим неговите интереси към различните форми в моторния спорт и е удоволствие да му предоставим шанс да пилотира хибриден LMP1 автомобил. Ще ни бъде интересно какво ще получим от него като обратна връзка за модела TS050”, добави Мурата.