Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо е уверен, че ще успее да отбележи повече точки на предстоящото Гран При на Белгия, с което шампионатът ще се поднови след лятната пауза.

Според двукратния световен шампион характеристиките на „Спа“ пасват идеално на неговия болид. Със сигурност Макларън ще гони максимума, след като през миналата година състезанието в Белгия бе едно от най-слабите за отбора. Тогава Алонсо и Дженсън Бътън отпаднаха още в първия етап от квалификацията, като завършиха състезанието с обиколка назад от лидерите и изпревариха само пилотите на тоталния аутсайдер Мейнър.

„На „Спа“ е необходимо да разполагаш със силна кола що се отнася до представяне и надеждност“, каза Алонсо. „През 70 процента от обиколката караш на пълна газ, а това само по себе си е предизвикателство.“

„В отминалите няколко състезания показахме, че дори на писти, където статистически трябва да ни е трудно, ние изненадвахме останалите с нивото си заради усърдната работа. Виждаме добра корелация между данните от работата на колата у дома в базата и на пистата. Надявам се да поддържаме инерцията от последните ни стартове и да извлечем максимума.“

„Спа“ винаги е тежко предизвикателство, но ако успеем да сработим всички елементи, можем да се насладим на позитивен уикенд. Няма да ни е леко, защото все пак ще се борим за колкото се може повече точки“, допълни Алонсо.