По традиция в Монако Формула 1 получава почивка в петъчния ден. За сметка на това обаче последният работен ден включва състезанието във Формула 2, а там в центъра на вниманието днес бе Мик Шумахер.

По време на 19-ата обиколка по градското и много тясно трасе синът на легендата Михаел Шумахер караше зад Татяна Калдерон, когато в завоя "Раскасе" се опита да я изпревари от вътрешната линия. Двата болида обаче се докоснаха, колумбийката се обърна, докато Шумахер спря забит в задната част на болида на Калдерон.

Любопитен факт е, че Михаел Шумахер също има история със завоя "Раскасе". През 2006 в квалификациите Михаел наби рязко спирачки на него и така провали шансовете на Фернандо Алонсо за полпозишън.

Тогава Шуми твърдеше, че го е направил случайно, но рейс директорите не смятаха така и изпратиха германеца да стартира от последна редица.

13 години по-късно синът му получи наказание да премине през боксовете плюс 5 секунди наказание при рестарта на състезанието. В крайна сметка той завърши 12-и, а състезанието спечели Ник де Врийс.