Мик Шумахер тепърва ще дебютира във Формула 1, но той вече има изградено мнение като син на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер. Младежът сподели пред италианския вестник Кориере дела Сера, че дискусията за значението на колата и пилота се отнася както за Хамилтън, така и за баща му.

„Има риск да се пренебрегнат отделни неща, когато се разглежда доминацията на определени пилоти в даден период. Забравяме например колко много работа влага някой...Колко енергия и талант се изисква, за да си в състояние да доминираш по такъв начин“, заяви Шумахер.

„Тази дискусия се отнася както за Люис Хамилтън, така и за баща ми. Няма нищо очевидно в постигането на толкова много успехи. Отстрани винаги се вижда единствено върхът на айсберга. Само това, което се подава над водата, а не всичко надолу", добави още той.

„Не се притеснявам от кариерата на татко, когато хората се опитват да правят паралели помежду ни. Всъщност това ме кара да се старая да постигна поне толкова, колкото той е успял“, каза Мик.