Екипът на Мерцедес също показа цветовете на новия си болид W11. Това стана на събитие в Лондон днес. Немският тим също така обяви и сътрудничеството с нов главен спонсор – компанията INEOS.

Нейното лого е оцветено в червено и е разположено на предното крило отстрани, на задното крило и на тръбата за въздух на двигателя.

INEOS е световен производител на специализирани химически и нефтопродукти. През миналата година тимът, спонсориран от ИNEOS, спечели най-престижното колоездачно състезание – Обиколката на Франция. Собственик на компанията е Джим Ратклиф, който е най-богатият човек във Великобритания.

Договорът е за 5 години, което вероятно означава, че Мерцедес ще остане в спорта като заводски тим и след 2020 г.

„Партньорството е индикация, че ние искаме да продължим нашето успешно пътешествие във Формула 1, каза спортният шеф на тима Тото Волф, който присъства на събитието.

Но още обсъждаме бъдещето на F1 със собствениците на спорта. Отнема време да уточним детайлите. Има още много теми на дневен ред, които трябва да обсъдим.“

Австриецът заяви още, че се надява отборът да продължи да предлага най-бързата кола и да може да бъде достатъчно атрактивен за най-бързите пилоти, какъвто е Люис Хамилтън.

Според Волф също така изглежда, че състезанието за Гран при на Китай ще се състои по план, въпреки коронавирусът. Новата кола на Мерцедес ще бъде показана на 14 февруари.