Бразилският пилот на Ферари Фелипе Маса заяви, че ще се постарае да извлече само позитивите от нещастното за него състезание за Голямата награда на Унгария. Маса отпадна заради проблем с двигателя само три обиколки преди финала, след като имаше убедителна преднина начело на колоната. Успех на „Хунгароринг” щеше да изстреля бразилеца и до лидерската позиция във временното класиране при пилотите.

Въпреки неприятното поражение, Маса се постара да излезе с чест от ситуацията, и заяви, че силното представяне в Унгария само ще помогне на него и отбора за следващите стартове.

„Самочувствието си го имаме. Мисля, че след състезание като това, дори с лош резултат две обиколки преди края, все още можем да си го запишем като изминато,” заяви Маса. „Представихме се чудесно, имахме страхотно темпо и целият отбор действаше като едно цяло. Това е много добре с оглед на предстоящите надпревари.”

„Естествено, чувството не е велико. Когато нещата изглеждаха почти приключили, просто чух нещо и усетих нещо странно в болида, докато двигателят се пречупи. Определено не е приятно чувство. Наистина се чувствам доста зле, и не съм доволен от станалото,” продължи бразилецът. „Свършихме страхотна работа, затова просто да сдадем мястото две обиколки преди края, не е никак фантастично. За съжаление обаче, това е част от нашия спорт.”

„Сега трябва да гледаме напред и да мислим за следващото състезание. Имаме малко почивка, така че ще съберем малко енергия за последните седем старта,” добави пилотът на Ферари, който изостава на осем точки от лидера в класирането Люис Хамилтън.