Фелипе Маса има една-единствена цел – да спечели Гран При на Бразилия, последния старт от сезона във Формула 1. Пилотът на Ферари ще тръгне от първа позиция утре, след като завърши начело на колоната в квалификацията. Той е на седем точки зад лидера във временното класиране Люис Хамилтън, и трябва да се надява, освен на своя победа, британецът да завърши след пето място, за да триумфира с титлата. Хамилтън ще тръгне от четвърта позиция в състезанието.

Маса е на мнение, че ще получи помощ и от трибуните на „Интерлагос” в родната му Бразилия. Фелипе не мисли за това какво прави Хамилтън, а е единствено фокусиран върху победата утре.

„Мисля си само за състезанието,” заяви Маса след квалификацията. „Ще е глупаво да мисля за Хамилтън през цялото време, няма как да карам ако го правя. Просто се концентрирам върху своята работа, старая се да съм най-бързия на пистата, и само от това имаме нужда.”

„Предстоят ни 73 обиколки утре, което е доста дълго, но винаги е по-добре да стартираш от първа редица. Имаме добра кола, подобряваме се, и днес доказахме, че болидът може да е доста бърз тук, показахме го в квалификацията.”

„Бих казал, че се чувствах удобно, и много бърз, през цялата сесия, но по време на втория етап от квалификациите направих малка грешка в завой 4. Там загубих няколко десети. Но вложих всичко в третата част, и бях по-добър, а това е от значение. Представихме се страхотно,” обясни Маса.

„Колата е просто перфектна, още от първата обиколка в петък нещата потръгнаха много, много добре. Стартирахме със сериозни обороти и добър баланс, дори използването на гумите бе по-добро от това в предишните състезания. Налага се да се грижим за гумите,” продължи той.

Бразилският пилот не пропусна да изрази задоволството си от подкрепата на родната публика. „Хората тук са невероятни. Толкова е хубаво да взема трети пол-позишън в Бразилия през тези фантастични хора, които дават 100% от емоциите си за този спорт,” каза Маса. „Това е страхотно за нас, да дойдем тук и да видим толкова много хора, които обичат нашата работа. Трудно ми е да опиша с една дума това чувство, особено като бразилец, но и като състезател на един фантастичен отбор, много е емоционално.”