Фелипе Маса призна, че е изпитал облекчение след победата си в Гран При на Бахрейн, трети кръг от шампионата във Формула 1, след като не успя да финишира в първите два старта за сезона.

26-годишният пилот на Ферари, който доминираше на пистата „Шахир”, направи грешки, които му костваха много в Австралия и Малайзия. Маса сподели, че в Бахрейн е мислел и за това, докато вървял към успеха.

„Със сигурност това не бяха най-лесните няколко седмици от живота ми, но такъв е живота, няма да е първи или последен път,” заяви философски бразилецът. „В живота има и лоши дни, такива бяха за мен в първите две състезания.”

„Тази надпревара беше доста трудна, целта ми беше да не допускам никакви грешки. Исках да финиширам и да контролирам нещата. Имах достатъчно време, за да помисля какво се случи в предишното състезание и съм убеден, че това е нормално. След това вече можех да мисля за победата.”

Маса изпусна поул позишъна и тръгна зад Роберт Кубица (БМВ), но заяви, че е бил реабилитиран, когато полският пилот финишира зад него в състезанието.

„В началото стартът бе много труден, защото имаше много разлято масло по пистата, затова аз и Роберт излязохме. След като тръгнахме нормално обаче болидът се държеше много, много добре. Аз дори не го натисках докрай, тъй като авансът ми растеше, а знаех, че Кими е зад мен.”

Преди година Маса отново спечели Гран При на Бахрейн и нямаше как да не признае, че обича това място. „Обичам тази писта, винаги съм силен на нея, имам две поредни победи,” заяви той. „Когато преди две години дебютирах за Ферари почти успях да спечеля и поул позишън тук.”

Фелипе Маса вече е шести в подреждането при пилотите, на девет точки зад световния шампион Кими Райконен.