Пилотът на Ферари Фелипе Маса заяви по време на тестовете в Барселона, че тима на Макларън-Мерцедес и световния шампион Люис Хамилтън не са били никога толкова назад в сравнение с останалите тимове.

"Сребърните стрели" отново имат проблем със скоростта, като Хамилтън даде едва седмото най-добро време. Маса заяви за "Gazzetta dello Sport": "Никога не съм виждал Макларън толкова назад. Те обаче имат още един тест за да видят какво точно не е наред с колата им преди новия сезон. Те са тим, който може да подобрява представянето си с всеки следващ ден, така че човек трябва да ги уважава".

Относно новия болид на Ферари, Маса заяви: "Това е колата, която очаквахме да имаме за началото на сезона. Имахме някои малки проблеми, но от сряда аз почти не съм напускал колата ни. Доволен съм от нашето представяне в сравнение с другите тимове, с изключение на тима на Браун, който се справя доста добре".

Рубенс Баричело, чийто тим Браун GP си осигури бъдещето във Формула 1 едва миналата седмица, даде май-добро време през седмицата. Ферари завършиха техните предсезонни тестове, след като Маса направи цели 92 обиколки. Новият сезон във Формула 1 започва на 29 март с Гран При на Австралия.