Отборът от Формула 1 МакЛарън Мерцедес разпространи официално извинение към всички засегнати от „шпионския случай”, в който Ферари ги обвини, че са използвали техни данни в своя болид. ФИА глоби МакЛарън със 100 милиона евро и отне всички точки от тима, но до днес от „сребърните стрели” цареше пълно мълчание.

Днес обаче на уебсайта на МакЛарън се появи следното изявление:

„Скъпи Г-н Моузли и членове на Световния съвет за моторни спортове,

Наскоро получихме копие от доклада на Техническия департамент на ФИА, по отношение с вашето решение от 13 септември 2007 година. След като разгледахме доклада и видяхме заключенията в него, почувствахме, че трябва да се обърнем директно към вас, за да изразим искреното си извинение. Въпреки огромното ни уважение към авторите на доклада, не сме съгласни с някои от заключенията. Независимо от това, ние приемаме основното твърдение, че някои данни от Ферари може да са били разменени между Найджъл Степни и Майк Кулън, директно или индиректно с хора от МакЛарън, като Педро де ла Роса или Фернандо Алонсо. Ние дълбоко съжаляваме. Според нас сегашното разбиране на проблема е плод на подробната инспекция на ФИА. Извиняваме се безрезервно за предишното си отношение към въпроса и можем да ви уверим, че не сме имали намерения да постъпим така.”

За да избегне възможността данни от Ферари да се използват отново в болида на МакЛарън през 2008 година, отборът е предложил на ФИА да внесе гаранции.

„МакЛарън иска да се извини публично на ФИА, Ферари и цялата общност във Формула 1, както и на феновете на спорта по целия свят,” се казва още в изявлението. МакЛарън освен това ще плати всички разходи по разследването на ФИА.

Оригиналното писмо можете да видите ТУК!