Пилотът на Лотус Кими Райконен заяви, че не изпитва притеснения относно надеждността на болида си дни преди старта на сезона във Формула 1.

Шампионатът стартира в неделя, 17 март, с Гран При на Австралия, а финландецът е уверен, че отборът може да се справи с проблемите, които изпитваше в предсезонните тестове.

„Да, вярно е, че имахме известни главоболия, но успяхме да натрупаме доста обиколки“, каза той. „Разбира се, те никога не стигат, но положението е такова. Състезанията започват за всички и ще видим къде се намираме.“

„Наистина не съм притеснен относно надеждността или каквато и да било по отношение на колата, тъй като проблемите при тестовете са ни добре познати и ние ги надмогнахме. Е, няма как да бъдеш на 100 процента сигурен, но и миналата година имахме трудности преди началото, а после бяхме доста добри в състезанията. Естествено, надяваме се да се представим по-добре от миналата година, но ще видим как ще потръгнат нещата“, завърши Райконен, който завърши на трето място при пилотите през 2012 година.