Бившият пилот от Формула 1 Роберт Кубица разкри, че все още се бори с физическите си ограничения и те биха му попречили, ако реши отново да кара на най-високото ниво.

29-годишният поляк минаваше за един от най-талантливите пилоти в шампионата преди шестия си сезон там, когато претърпя сериозен инцидент в състезателни условия.

По време на подготовката за 2011 година той пострада почти фатално в рали катастрофа и поради тази причина функционалността на дясната му ръка бе силно намалена. Сега Кубица кара само в световното рали първенство, макар че регулярно сяда зад Ф1 симулатора на Мерцедес.

„Физическата ми невъзможност доста усложнява моя живот“, каза Кубица. „Най-трудно ми е да приема, че засега завръщане във Формула 1 е невъзможно. Сега не мога да го сторя, но един ден кой знае.“

„Единственият проблем биха били малките кокпити. Ще ми е трудно да завивам по начина, по който това трябва да се прави – с лакът и рамо вместо с китка и предмишница. Някои писти обаче не биха били проблем“, уверен е полякът.