Финландският пилот на Макларън - Мерцедес Хейки Ковалайнен даде най-добро в последната тренировка пред днешната квалификация за място в утрешния старт за Голямата награда на Германия на пистата "Хокенхайм".

След като Люис Хамилтън доминираше във вчерашните две свободни тренировки, неговият финландски съотборник показа майсторство днес и завъртя най-бързата обиколка от всички пилоти на пистата за 1:15.621 минути.

Фелипе Маса остана с второ време - 1:15.693 минути, а Хамилтън затвори тройката с време от 1:15.839 минути.

Фернандо Алонсо даде четвърто време, Себастиан Фетел остана пети, Ярно Трули - шести, а Нелсиньо Пикет и Марк Уебър останаха съответно седми и осми. Световният шампион Кими Райконен с Ферари даде едва девето време - 1:16.380 минути. Изненадата на сезона Роберт Кубица от тима на БМВ Заубер остана на последното 20-то място с време 1:17.469 минути.

Междувременно в тима на БМВ Заубер отново се появиха проблеми по време на домашното си Гран При.

След като вчера Роберт Кубица се удари в бариерите, тази сутрин по време на третата свободна тренировка полякът се оплака, че колата му отива на една страна, когато подаде газ.

Той бе привикан веднага в гаража на германския тим и повече не излезе на пистата, като така остана последен в сесията. Тимът се надява проблемът да бъде оправен и Кубица да се представи добре на следобедната квалификационна сесия.