Световният шампион във Формула 1 Кими Райконен заяви, че няма да се предаде и изрази надежда, че все още има шанс да дублира своята титла, въпреки че изостава на 19 точки от лидера при пилотите Люис Хамилтън.

"Явно е, че това, което се получи на Спа, не бе резултатът, който искахме да постигнем. Хубаво е обаче да се боря отново за титлата. Най-накрая чувствам колата, а Спа е най-хубавата писта в календара на Формула 1. Аз отидох в Белгия само с една цел: да спечеля победата. Исках да победя, а всяко друго нещо нямаше да бъде достатъчно за мен. Но сега няма нужда да се оплаквам”.

„Дадох всичко от себе си, но явно това не бе достатъчно. Тези неща се случват. Има такива ситуации и в хокея, и в мотокроса: даваш и взимаш, но никога не се отказваш. Не се притеснявам от случилото се и няма да се предам - ще се боря до края. Точките се броят в края на сезона, а дотогава има още състезания. Сегашната ми позиция не е идеална, но както ви казах на няколко пъти - аз не съм човек, който се отказва лесно".