Италиански следователи претърсиха офиси на "МакЛарън" и къщи на високопоставени служители на отбора във връзка с шпионския скандал, който разтърси Формула 1 през юли миналата година, съобщи АП.

От британския тим обясниха, че следователите, водени от висш магистрат от Модена, заедно с полицаи от управлението в Съри са посетили технологичния център на "МакЛарън" и домовете на няколко от директорите на отбора.

"От полицията са доволни от оказаното съдействие от наша страна. Всички тези действия са част от съдебния процес и са свързани с разследването на случая", обясниха от "МакЛарън". На 18 февруари бившият механик на "Ферари" Найджъл Степни, който е човекът в центъра на скандала, беше разпитван 3 часа в Модена от прокурора Джузепе Тибис.

Както е известно Степни е разследван по обвинение, че е предоставил секретни материали от италианския отбор на конкурентите от "МакЛарън". Заради скандала британският тим беше глобен със 100 милиона долара и беше дисквалифициран от борбата за титлата при конструкторите за миналия сезон.