Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер заяви, че австрийската компания за енергийни напитки не възнамерява да напуска шампионата.

Последните два сезона изобщо не кореспондират със стандартите, които отборът наложи в четирите години преди това, завършващи неизменно с титлите при пилотите и конструкторите. Преходът към 1,6-литротивет 6-цилиндрови турбо двигатели обаче се оказа крайно негативен за Ред Бул, който с всяко следващо състезание губи позиции.

Това накара собственикът на тима Дитрих Матешиц преди дни да заяви, че започва да губи воля и мотивация да остане във Формула 1.

„Ситуацията е пределно ясна – Дитрих Матешиц направи определени коментари през уикенда и те отразяват чувствата му. Той раздразнен заради шоуто на Формула 1. Той е фен и като такъв инвестира много пари в спорта през последните години. Матешиц иска да види как Формула 1 се връща към старата си слава“, коментира Хорнер.

„Ние работим здраво и ще продължим да полгаме усилия за промяна на ситуацията. Искаме отново да бъдем конкурентни. Към момента се намираме в трудно положение и се надявам, че можем да го преобърнем. Намерението ни е да останем и да отстраним проблемите в спорта и в нашия лагер“, добави британецът.