В Хонда искат да направят достатъчно добър двигател, с който Макс Верстапен да може да печели на всяка писта от календара. Това заяви управляващият директор на компанията за F1 Масаши Ямамото.„Смятаме, че можем да започнем сезона като номер 2 в решетката зад Мерцедес. За да се случи това, ние в Хонда трябва да направим добър двигател“, заяви Ямамото.

„Моторът ни миналата година не беше нестабилен, но имахме определени писти, на които бяхме силни. Тази година това не трябва да е така. Трябва да можем да кажем на Макс, че ще имаме добър мотор във всяко състезание“, добави още той.

През миналата година Верстапен взе общо 3 победи. Но като цяло пакетът Ред Бул-Хонда бе силен само на определени писти. Това важеше особено за трасетата с голяма надморска височина, като тези в Австрия, Мексико и Бразилия.

За тази година целта е задвижващата система на Хонда да е достатъчно конкурентна и на много бързите трасета, като Спа и Монца. А това би дало шанс на Верстапен да се бори за титлата с пилотите на Мерцедес и Ферари.

Самият Верстапен наскоро подписа нов договор с Ред Бул до края на 2023 година. Смята се, че основната причина за това са отличните резултати при симулациите, които новото шаси на Ред Бул и новият двигател на Хонда са показали.