Лидерът при пилотите във Формула 1 Люис Хамилтън пое вината за второто си място в днешното Гран При на Бразилия. Британецът заяви, че завъртането в 28-ата обиколка го е лишило от шансове да изпревари победителят на „Интерлагос“ Нико Розберг.

Действително в ранните етапи на надпреварата изглеждаше така, сякаш 29-годишният пилот рано или късно ще мине пред своя съотборник. Точно тогава обаче той натисна болида си повече от необходимото и задницата на колата поднесе. Хамилтън бързо се окопити и успя да се върне в състезанието, но така и не успя да преодолее разликата спрямо Розберг.

„Според мен точно това ми струваше всичко. Бях много по-бърз до този момент, а в предната обиколка бях подобрил времето си с цяла секунда. Мислех след следващата да вляза в бокса, затова натиснах гумите максимално и сцеплението им се влоши. В крайна сметка допуснах грешка, блокирах задните колела и ротацията ме завъртя“, каза Хамилтън.

„Вината не е на никого друг, освен на мен самия. Просто натиснах прекалено. Когато от бокса ми казаха да натисна, си мислех, че имам още цяла обиколка, която мога да направя. Задните гуми обаче вече имаха грейнинг и на практика бяха загубили доста от качествата си. Като цяло съм щастлив, макар да имах доста по-добро темпо от Нико. Той сам го видя, когато смъкнах седемте секунди, които се отвориха слез излитането ми от пистата. Розберг свърши добра работа, като не допусна грешки, затова очаквам с нетърпение следващото състезание“, допълни британецът.