Пилотът на Макларън Люис Хамилтън заяви, че няма шанс да се пребори със Себастиан Фетел и неговият Ред Бул за пол-позишъна на Гран При на Абу Даби.

Макар че британецът зададе темпото в първата свободна тренировка на „Яс Марина“, а във втората остана само на десета от секундата зад германеца, той сподели, че през цялото време се е борил с болида си, който е бил изключително нестабилен с по-меките гуми.

Интересното е, че откакто обяви решението си да кара за Мерцедес от другия сезон, Хамилтън не е спечелил точка в три поредни състезания.

„Ако спечелим пол-позишън, ще бъде фантастично“, каза той. „Но не бива да имаме твърде големи надежди – Себастиан има по-бърз болид. Нищо не се променило. Ние не сме се подобрили, така че не знам защо някои си мислят, че можем да победим Ред Бул. Нещата не стоят така.“

„Причината да кажа тези думи е, че последните четири състезания бяха спечелени от този човек и неговия болид. Все пак ще дам всичко от себе си, като се надявам неговата бърза обиколка да не е толкова добра, колкото моята. Ако успеем да стартираме пред него в неделя, това ще бъде огромен бонус за нас“, добави Хамилтън.