Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън показа ясно какви са намаренията му спрямо предстоящия старт за Голямата награда на Монако. Британецът даде да се разбере, че осъзнава колко важно е да вземе пол позишън в квалификациите на тясното улично трасе и си постави тъкмо такава цел.

По традиция пилотите на Мерцедес се редуват по отношение на това кой измежду Хамилтън и Нико Розберг излиза първи в квалификациите. В Княжеството обикновено е по-удачно да сториш това по-късно, тъй като с течение на времето условията на трасето се подобряват.

През миналия сезон именно тук се разигра една от големите драми между двамата, тъй като Розберг излезе първи и даде своята бърза обиколка, която му осигури първото място на стартовата решетка. Хамилтън имаше темпо да я подобри, но докато приключваше бързата си обиколка, германецът блокира спирачките и се вмъкна в един от аварийните участъци. Това доведе до жълти флагове и съответно прекъсване полета на Хамилтън, който след това обвини партньора си, че е действал преднамерено.

„Не считам това за недовършена работа. През последните две години разполагах с кола, която можеше да печели“, допълни Хамилтън. „Предишният път разполагах с темпото, но други фактори бяха срещу мен. Надявам сега нещата да са различни.“

„Сега аз имам правото да тръгна преди него в квалификациите, затова ще го сторя. Не ме притеснява случилото се през миналата година. Просто съм тук, за да победя. Не съм печелил в в Монако от доста време, затова ще се потрудя здраво, за да поправя това“, зарече се Хамилтън.