Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън смята, че Даниел Рикардо трябва да започне да си пробива път в Ред Бул, като атакува Себастиан Фетел още в първия завой за 2014 година.

Според британеца неговият колега не бива да се плаши от авторитета на четирикратния световен шампион, като бившият ас на Макларън даде за пример своя пробив при „сребърните стрели“ през 2007 година, когато караше заедно с Фернандо Алонсо.

„Когато Рон Денис (тогавашният шеф на Макларън – б.р.) ми каза, че ще бъда доста по-бавен от Фернандо, си помислих колко много бърка“, каза Хамилтън. „Да атакувам още от първото си състезание бе едно от най-добрите неща, които направих във Формула 1.“

„Изненадах се, когато Ред Бул избраха Рикардо, но тъй като те разполагат с отбор (Торо Росо – б.р.) само за млади момчета, които да трупат опит, е хубаво да видиш, че идеята им работи. Даниел ще разполага с добър болид и ще е на място, за което много други мечтаят. Не включвам себе си в сметката, аз вече разполагам с много бърза кола“, допълни британецът.