Люис Хамилтън е много близо до подписването на нов договор с МакЛарън. Това съобщи директорът по мениджмънта в отбора от Формула 1 Джонатан Нийл.

Дълго време се смяташе, че британският пилот ще си тръгне от тима, с който дебютира през 2007 огодина, като Ферари бяха един от вариантите пред него.

Нийл обаче смята, че новият контракт между Хамилтън и тима е въпрос на време, въпреки някои неразбирателства между пилот и отбор през последните няколко сезона.

„Ние сме все по-близо и, разбира се, водим диалог“, сподели шефът в МакЛарън. „Поради обективни причини не можем да кажем нищо повече към този момент. Работим много здраво, за да намерим обща основа.“

Макар Хамилтън да изостава с 47 точки от лидера във временното класиране при пилотите Фернандо Алонсо, Нийл вярва, че девет състезания до края са повече от достатъчни, за да бъде спечелена титлата. „Математически все още е възможно, при 25 точки за победа, и няма да отнеме много време, за да стопим разликата. Разполагаме с бърза кола. Болидът ни е в по-добра форма от този на Ферари, това се видя в последното състезание. Люис е боец, той обича предизвикателствата. Той само трябва да го надуши и да почувства, че тимът е зад него. Това ще го накара да натиска още по-здраво“, убеден е Нийл.