Люис Хамилтън критикува собствения си отбор за стратегията по време на Гран при на Маями от Формула 1 и липсата на решителност в ключови моменти от състезанието. Британецът бе помолен от Мерцедес сам да прецени дали да влезе в бокса при автомобил по сигурността, докато неговият съотборник Джордж Ръсъл се прибра за медиум гуми и в последствие го  изпревари. 

"Намираме се в средата на състезанието и аз не съм сигурен кой къде се намира по пистата, а от отбора ми казват, че това е мое решение. Аз нямам нужната информация, за да взема подобно решение. Това е работа на друг - да взима решения вместо мен. Те имат всички данни и детайли, а не аз", заяви Хамилтън за "Скай Спортс".

"По принцип разчитаме на тези хора да вземат решенията вместо нас, но не и днес (б.пр.- в неделя). Не ги разбрах, честно казано.

"Получи се малко неприятно с автомобила по сигурността, но поне успях да стигна до точки. Завършваме състезания, което е добра новина. Просто трябва да продължим да работим. Мисля, че сме на правилния път".