Спекулациите около темата „Люис Хамилтън във Ферари“ се усилват отново. Този път откривателят на Михаел Шумахер, Еди Джордан заяви, че е „абсолютно сигурен“ в присъединяването на световния шампион във Формула 1 към "черните кончета" през 2021 година.

Договорът на Люис Хамилтън с Мерцедес изтича в края на сезон 2020 и през последните седмици бе разкрито, че 34-годишният пилот е провел неофициални разговори със "Скудерията".

В интервю за списание "Топ Гиър", Джордън прогнозира, че Хамилтън би могъл да се присъедини заедно с главния директор на Мерцедес - Тото Волф при техните конкуренти.

„През 2021 година ще е подходящият момент Люис да отиде във Ферари. Той вече е към края на кариерата си, но все още иска да спечели своите седем или повече титли", каза Джордън.

„Но истинското ми предчувствие за това, че според мен Люис ще отиде във Ферари през 2021 година, е изтичащият договор на Тото Волф през следващата година с Мерцедес. Той знае, че дългосрочното бъдеще на тима във Формула 1 не е сигурно. Всъщност Люис спомена договора на Тото повече от един път, което е необичайно за пилот във Формула 1", добави още той.

„Люис ще отиде във Ферари само, ако някой може да го защити от вероятността Шарл Льоклер да го узурпира от това да бъде №1 в тима. Така Ферари ще доведе и Тото", прогнозира Джордан.