Люис Хамилтън призна, че само може да бъде доволен от второто си място в Гран При на Монако. Младият британец заяви, че съотборникът му Фернандо Алонсо, който триумфира в княжеството, просто е бил твърде бърз.

22-годишният Хамилтън стартира и завърши състезанието зад Алонсо, който донесе победа №150 за МакЛарън във Формула 1. Двамата съотборници в момента делят първото място в класирането при пилотите, като испанецът е първи заради двете си победи до момента.

„Знаех, че и двамата ще сме невероятно бързи, и тези които са зад нас няма как да ни следват,” заяви Хамилтън, който през по-голяма част от трасето бе плътно зад Алонсо, финишира на четири секунда зад световния шампион.

„Знаех, че нямам шанс да го мина, така че единственият начин да постигна нещо, бе да го поставя под напрежение. Но той е двукратен шампион и не прави грешки. Той свърши чудесна работа, както и отборът. Направихме голяма крачка напред и засега се движим доста пред останалите.”

Хамилтън отново се оплака от изоставащите болиди, които твърде късно го виждаха и му правеха място. „Мисля, че трафикът бе доста лош днес, въпреки че в Монако винаги е така, заради тясната писта,” добави младокът.

„Фернандо минаваше, а след това аз трябваше да викам по радиото, за да ги накарам да покажат син флаг.”

Хамилтън продължи с мнението си за стратегията: „Трябваше да съм едновременно агресивен и да карам сигурно, тъй като се нуждаех от всяка точка, която мога да взема.”

Люис не пропусна да похвали и болида си, който издържа на няколкото съприкосновения с мантинелата.