Люис Хамилтън продължи договора си с Мерцедес, и сподели, че решението да парафира отново с отбора, е било много лесно.

"Цял живот съм карал за Макларън-Мерцедес, те изиграха огромна роля за формирането ми като пилот, нормално е да искам да преподпиша с тях. Разбира се, имах и невероятни успехи тук.  Много съм доволен от всичко, и групата от хора, които стоят зад мен тук. Решението беше лесно, и е чудесно, че и отборът иска да продължи да работи с мен," заяви Хамилтън.

"Другите възможности почти не стояха на дневен ред, макар че ги имаше. Казах от самото начало на Мерцедес, че не искам да разговарям с други отбори, и мисля, че и те са направили същото," продължи пилотът.

"Не съм се и съмнявал, че ще ми предложат нов договор. Не съм се чувствал и притиснат от нещо. Нямаше и конкуренция, така че...," допълни той.

Хамилтън бе категоричен, че не смята да се отказва, дори и след края на настоящия вече договор, когато ще бъде на 33.

"Започнахме преговори през февруари. Не сме бързали. В някои седмици отделях време да мисля за това, други - не. Никой не бързаше. Всеки ден си мисля за пътя, който съм изминал. Всеки път, когато погледна през прозореца на дома си тук в Монако, си мисля, "това е лудост". Спомням си как седях на дивана и гледах Дженсън Бътън да кара, а сега... Времето лети невероятно. Имам най-яката работа на света," завърши Люис Хамилтън.