Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес) бе най-бърз във втората свободна тренировка преди Гран при на Бахрейн от Формула 1. Тя обаче беше спирана на два пъти - веднъж заради катастрофа на Александър Албън (Великобритания, Ред Бул) и втори път заради куче, което излезе за разходка на 5.412-километровата писта.

Хамилтън направи късна симулация за съботната квалификации с гумите с мека смес и така зае първата позиция в чарта с 1:28.971 минути. Неговото време бе с три десети от секундата по-добро от това на Макс Ферстапен (Нидерландия, Ред Бул), който завъртя своята обиколка с медиум гумите.

Албън пък загуби контрол над болида на Ред Бул в последния завой на пистата в Бахрейн и се заби в предпазните ограждения. Така неговата тренировка приключи след едва четири обиколки, а според отборния директор Кристиан Хорнер болидът е със сериозни повреди.

"Просто се случи. Трябваше да измъкна от ситуацията, но се изненадах от липсата на сцепление. Никак не беше забавно, но съм без наранявания", каза Албън. Валтери Ботас (Финландия, Мерцедес) даде трето време, а зад него се наредиха Чеко Перес (Мексико, Рейсинг Пойнт), Даниел Рикардо (Австралия, Рено) и други.