Пилотът на Лотус Ромен Грожан смята, че редовните посещения при своя психолог стоят в основаната на страхотната му форма в заключителния етап на сезона във Формула 1.

През миналата година французинът отнесе доста критики заради редицата катастрофи, които предизвика буквално метри след старт-финалната линия. Последната от тях – по време на Гран При на Белгия – доведе и до изваждането му за едно състезание, а също и така до прякора „Откачалката в първата обиколка“.

Това накара пилотът да потърси помощ от психолог, от която е много доволен. „Наистина терапията ми харесва. Ще я продължа, защото тя ме прави по-добър човек, а това рефлектира и върху представянето ми на пистата“, каза Грожан.

Той също така сподели, че през 2012 година е бил на косъм да загуби мястото в Лотус, след което най-вероятно е щял да започне работа като банкер. Сега обаче приоритетите му са други. „Вярно е, че ако някой успее да махне Ред Бул, това няма да ми навреди“, пошегува се Грожан. „Те обаче се подчиняват на същите правила, на които и ние. Работата им е феноменална“, допълни той.