Големите звезди във Формула 1 не пропуснаха да изкажат своите съболезнования и мъка след неочакваната смърт на състезателния директор Чарли Уайтинг.

Уайтинг, който бе един от най-влиятелните хора във Формула 1, почина в четвъртък сутрин в Мелбърн заради белодробна емболия. Люис Хамилтън описа Чарли Уайтинг като "икона" за Формула 1. "Това, което той направи за спорта, отдадеността му, той беше истинска опора."

"Познавах Чарли откакто започнах през 2007. Очевидно съм невероятно шокиран да чуя тази тъжна новина тази сутрин. Моите мисли и молитви са със семейството му. Той беше толкова легендарна фигура в спортния свят и допринесе толкова много за нас. Нека почива в мир."

Уайтинг работеше във ФИА от 1988 като първоначално бе технически директор. Той трябваше да е начело на състезанието в Мелбърн, което открива сезона във Формула 1.

Четирикратният световен шампион Себастиал Фетел сподели, че в сряда е говорил с Уайтинг на пистата и го описа като "човекът на пилотите".

"Минах пеша първите няколко завоя на пистата с него. Трудно е за асимилиране, когато някой просто го няма вече. Той беше нашият човек, човекът на пилотите. Има правила и ние, той беше по средата.  Винаги вратата му бе отворена. Той беше състезател, просто много хубав човек."

Световният шампион от 2009 Дженсън Бътън сподели, че "загубихме толкова прекрасен човек, който ще ни липсва много. Той винаги мислеше за сигурността на пилотите и не се притесняваше да ни постави на мястото ни, когато действахме извън правилата. Сърцето ми е със семейството му в този труден момент."