Макар във Ферари да бяха доволни, че и двамата им пилоти финишираха в Австралия, техническият директор Джеймс Алисън не скри неудовлетворението си от представянето на болидите.

На старта на новия сезон във Формула 1 „скудерията“ вкара своите състезатели в топ 10, като Фернандо Алонсо завърши четвърти, а Кими Райконен трябваше да се задоволи със 7-ата позиция. Звездното дуо на „черните кончета“ като цяло обаче твърде далеч от лидерите през миналия уикенд, което не е останало незабелязано от ръководните кадри.

„Макар и да можем да изкажем задоволство от надеждността на F14T, е ясно, че трябва да работим още, за да подобрим болида си, за да се борим при равни начала с Мерцедес“, обясни Алисън. „Доста неща по колата работят както трябва: стартирането и скоростта в завоите – особено в скоростните такива – са силните ни страни, но трябва да свършим още работа по стабилността след спиране, както и върху скоростта на правите отсечки.“

„Нашата конкурентоспособност в Мелбърн не беше приемлива. Ние обаче смятаме да вървим нагоре върху стартовата решетка с подобренията, които ще внесем по-колата“, обеща техническият шеф.