Формула 1 да се учи от футбола, настоява тим шефът на Заубер Мониша Калтънборн. Нейната препоръка се отнася до тавана на разходите, който някои фактори в спорта искат да наложат. Срещу тях обаче са големите отбори, обединени в т.нар. Стратегическа група. В нея влизат Ред Бул, Мерцедес, Ферари, Макларън, Лотус и Уилямс. Всички те гласуваха против предложението на ФИА.

"Мисля, че подценяваме факта, че този спор се наблюдава от всички хора по света - феновете, бизнеса, евентуалните спонсори. Какъв имидж си създаваме? Че харчим като полудели? Вижте другите спортове, вижте футбола, който е много по-голяма индустрия от Формула 1. Големите клубове като Пари Сен Жермен и Манчестър Сити все по-често биват санкционирани за разходите си. Те и да протестират, никой не се съобразява с това. Просто се взимат мерки", анализира Калтънборн.

Регулациите за сезон 2015 трябва да бъдат приети на 30 юни. Това е времето, в което по-малките тимове и спонсорите трябва да убедят големите и богати отбори, че наистина е необходим таван на разходите.

"Смятаме, че това е единствения изход, за да запазим Формула 1 интересна и съответно - печелевша", каза още шефката на Заубер.