Тимът на Ред Бул ще бъде принуден да смени картите на своите двигатели „Рено“ за предстоящия старт за Голямата награда на Унгария през този уикенд. Международната федерация по автомобилизъм е на път да вземе мерки по затварянето на „вратичка“ в правилата, която разрешава по-свободно тълкуване на регулациите.

Въпреки че болидът на отбора бе одобрен от стюардите в Германия, предположенията са, че двигателите работят с карти, които ограничават мощността при средни обороти. Това намалява шанса за превъртане на задните гуми, както и увеличава потока на изгорели газове.

Допълнителното пояснение на правилата в тази област е необходимо, за да се осигури правопропорционална зависимост между позицията на педала за газта и изискванията за въртящия момент при двигателите.

Според новото тълкуване отборите ще трябва да посочат една карта – като основа – за двигателя от използваните през първите четири състезания от сезона, която ще подлежи на ново одобрение от ФИА. Веднъж преминала успешно през повторната проверка, мощността на двигателите над 6 хиляди оборота на минута не бива да варира с повече от 2 процента от първоначално заявената.