След вчерашното изявление от страна на Ферари, че възнамерява да бойкотира Формула 1, ако плановете за стандартизиране на двигателите на всички тимове се превърнат в реалност, от ФИА побързаха да отвърнат с публичен отговор.

„Изглежда Съветът на директорите на Ферари е бил дезинформиран. ФИА предложи на отборите три варианта, един от които бе използването на стандартизирани двигатели”, се казва в изявлението на международната автомобилна централа, като се уточнява, че другият вариант е да се използват двигатели, които обаче да не надвишават сумата от 5 милиона евро.

„Радваме се, че Ферари са успешни, що се касае до финансовата част, но искаме да отбележим, че има отбори, чиито разходи надвишават приходите. Това е неприемливо”, допълват от ФИА.

Според шефовете на автомобилната централа, тимовете са тези, които трябва да изберат един от вариантите, за да се понижат разходите. „Ако отборите откажат да избират, то централата сама ще вземе необходимите мерки”, се казва още в официалното изявление на ФИА.