От Ферари намекнаха, че могат да преоценят обвързаността си към Формула 1, ако плановете за стандартизиране на двигателите на всички тимове, които се състезават в Шампионата, се превърнат в реалност.

Много производители на коли като Рено, БМВ, Тойота и Хонда се присъединиха към Ферари и Мерцедес, и купиха отбори във Формула 1 и използват надпреварата, за да правят реклама на своите марки и автомобили.

Шефовете на ФИА обаче са изправени пред множество разходи както и пред предизвикателството за развитие на спорта. От управленското тяло заявиха, че обмислят планове за намаляване на разходите и стандартизиране на двигателите от 2010 година.

Ферари, след среща на борда в понеделник, излезе с официално изявление, че напълно подкрепя желанието на съкращаване на разходите.

Италианският отбор обаче изразява „големите си резерви” към плановете насърчаващи отборите да използват едни и същи двигатели. „Това би лишило Формула 1 от едно от главните направления в шампионата – надпреварата в развитието на технологиите.”

„Ако тези планове се реализират, Ферари запазва правото си, след среща на борда, да реши дали да продължи да бъде част от Формула 1”, се казва още в изявлението.