Световният шампион Себастиан Фетел разкри, че все още убягващата му победа в домашното Гран При на Германия определено ангажира вниманието му. През уикенда пилотът на Ред Бул ще се впусне в своя шести опит да постигне така мечтания успех.

Любопитното в случая е, че стартът е един от общо трите в календара, където немецът все още не стъпвал на първото място.

„Според мен има по-важни неща от това, като например постигнатото от нас през последните четири години и по-специално през последните три“, заяви Фетел. „Смятам, че преди сме правили добри състезания тук (на „Нюрбургринг“), а също и на „Хокенхайм“. Изобщо като цяло в Германия. Винаги сме били близо, но не достатъчно, за да победим.“

„За мой късмет имам още време да опитам отново. Определено ще го направя през уикенда. От гледна точка на шампионата тук печелиш същите точки, като и в останалите стартове. В същото време обаче е специално да се състезаваш пред собствена публика и лично аз се чувствам много щастлив. Има пилоти във Формула 1, които нямат възможност да изпитат това чувство.“

„За мен това е привилегия, а не допълнително напрежение. Хубаво е да видим, че хората ни подкрепят. Моторният спорт е важен в Германия, така че е добре да дойдем и да се представим на ниво. „Нюрбургринг“ ми харесва, така че нека видим какъв резултат ще постигнем“, допълни Фетел.