Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел изрази мнение, че в сегашната си конфигурация трасето „Спа” е по-лесно за него и колегите му. Причината се крие в далеч по-голямото притискане към асфалта, на което сега автомобилите и състезателите могат да разчитат.

Този уикенд лятната ваканция във Ф1 през 2019-а приключва, а шампионатът се подновява с маркова надпревара като Гран При на Белгия. За Фетел неделята може да бележи цяла година без постигната победа, защото последното спечелено от него състезание се разигра тъкмо сред Арденския лес преди 12 месеца.

Предвид факта, че болидът SF90 все още е считан за най-бързия на пистата по отношение максималната скорост в правите, „скудерията” с право е считан за един от големите претенденти по отношение на първото място. „Спа” е легендарно трасе и определено едно от моите любими”, заяви Фетел. „То е много специално с всичките изкачвания и спускания, а голяма част от пистата преминава през горите.”

„Разбира се, през годините трасето се промени много, а същото важи и за колите, които управляваме. Помня първия път, когато карах тук във Формула 1 и в сравнение с тогава някои от завоите сега са по-лесни, защото имаме повече притискане към асфалта.”

„Веднъж щом я опознаеш, е невъзможно да не обикнеш „Спа”, заключи Фетел.