Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел продължи да бъде с класа над съперниците си и в последната свободна тренировка преди утрешното Гран При на САЩ.

Германецът изглежда достатъчно подготвен в края на уикенда да подобри рекорда за най-много поредни победи в един сезон (7 на брой, колкото има и самият до моемнта).

Интересното бе, че до навлизането в последната минута на едночасовата сесия най-добрият резултат принадлежеше на Нико Хюлкенберг (Заубер), който бе със 7 хилядни от секундата по-бърз от звездата на Ред Бул. С невероятна бърза обиколка обаче Фетел не просто излезе начело, но с постижение от 1:36,733 минути остави своя сънародник на половин секунда зад себе си.

Впоследствие Хюлкенберг бе изместен от партньора на Фетел – Марк Уебър и Люис Хамилтън (Мерцедес.) Петата позиция остана за Ромен Грожан от Лотус, а съотборникът му за последните два старта – Хейки Ковалайнен този път зае разочароващото 13-о място.

Дженсън Бътън даде 6-о време и показа, че има темпо, за да спори за местата в зоната на точките, и изпревари Нико Розберг (Мерцедес) и съотборника си в Макларън Серхио Перес.

Най-разочароващи от фаворитите бяха пилотите на Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, които приключиха сесията извън топ 10 – съответно 11-и и 17-и.